Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5808

Название: ВИКОРИСТАННЯ ЕКСТРАКТІВ З ВИЧАВОК ХЕНОМЕЛЕСУ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБІВ З ДРІЖДЖОВОГО ТІСТА
Другие названия: USE EXTRACТ FROM MARC CHAENOMELES IN THE TECHNOLOGY OF DOUGH
Авторы: Хомич, Галина Панасівна
Горобець, Олександра Михайлівна
Ткач, Надія Іванівна
Ключевые слова: хеномелес, вичавки, екстракт, вироби з дріжджового тіста, фенольні речовині, L-аскорбінова кислота, клейковина, пористість
Дата публикации: 11-Июн-2017
Серия/номер: Том 80, Випуск 2;
Аннотация: В статті висвітлені основні проблеми, що виникають при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначені шляхи їх вирішення за рахунок використання рослинної сировини. В якості рослинної сировини було обрано вичавки з хеномелесу. Встановлено раціональні параметри екстрагування вичавок з хеномелесу. Досліджено вплив екстрактів з хеномелесу на хлібопекарні властивості борошна та основні процеси, що відбуваються в тісті під час бродіння. Визначено оптимальну концентрацію добавки до складу виробів з дріжджового тіста. Показано позитивний вплив екстрактів з хеномелесу на органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів. Проведені дослідження впливу екстрактів з хеномелесу на процес черствіння виробів і підтверджена можливість пролонгованого зберігання виробів. Готові борошняні вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5808
ISSN: 2073 – 8730
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ВИКОРИСТАННЯ ЕКСТРАКТІВ З ВИЧАВОК ХЕНОМЕЛЕСУ.doc208 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь