Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій >
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10037
|
Название: | СФЕРИФІКАЦІЯ ЯК МЕТОД МОЛЕКУЛЯРНОЇ КУХНІ. |
Авторы: | Наконечна, Юлія Григорівна Шевченко, Дарина Григорівна Люлько, Микола Валерійович |
Ключевые слова: | молекулярна кухня сферифікація |
Issue Date: | 11-Jan-2021 |
Аннотация: | У статті розглядаються особливості методу сферифікаціі, як одного з методів молекулярної кухні в технології приготування молекулярних страв, що є актуальним для сучасної індустрії харчування. В основі сферифікації лежить контрольоване драглеутворення з їстівної рідини, яка занурюється в спеціальний розчин з кальцієм - лактат або хлорид кальцію і з натрієм - альгінат натрію, утворюючи їстівні сфери з желейними капсулами на поверхні. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10037 |
ISSN: | 978-92-9472-197-6 |
Appears in Collections: | Матеріали конференцій
|
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
|