Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Факультет харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10022

Название: Створення дієтичних добавок із волоського горіха та харчових композицій з їх використанням
Другие названия: Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали IХ Міжнародної наук.-практ. інтернет-конф. – Прага: Oktan Print s.r.o., 2020.
Авторы: Тюрікова, Інна Станіславівна
Гайко, Артур
Ключевые слова: волоський горіх
добавка
технологія
харчові композиції
Issue Date: 8-Jan-2021
Аннотация: дієтичні добавки із зеленого волоського горіха мають високий вміст біологічно цінних речовин, необхідних для організму людини, та є зручною формою для напоїв та смузі. Використання в технології горіхової добавки дозволить створити оригінальні за смаковими властивостями напої з оздоровчою направленістю. Рослинні дієтичні добавки розширюють асортимент харчової продукції і створюють нові напрямки (дієтичного, дитячого, геродієтичного, лікувально-профілактичного та функціонального призначення) в харчуванні людини.
Описание: Підбір рецептурного співвідношення плодових і овочевих компонентів проводили з урахуванням впливу вмісту горіхової сировини на смакові властивості готового продукту та створення дво- або багатокомпонентної рослинної композиції. Дослідженнями доведено необхідність комбінування малокислотної (гарбуз, морква, топінамбур, селера) та кислої (ревінь, слива, алича, апельсин, лимон, яблука) рослинної сировини.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10022
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Тюрікова І.С, Гайко А.В..pdf167,12 kBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback